Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IndeksIndeks  Latest imagesLatest images  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  

Tutorial: Lucifer

Go down 
2 posters
Idź do strony : 1, 2, 3, 4  Next
AutorWiadomość
Xerxes
Admin
Xerxes

Liczba postów : 145
Data dołączenia : 02/04/2018

Tutorial: Lucifer Empty
PisanieTemat: Tutorial: Lucifer   Tutorial: Lucifer EmptyCzw Sty 10, 2019 1:25 am

Witamy w zindywidualizowanym tutorialu PPER. Podczas tej symulacji zostaniesz zapoznany z najważniejszymi faktami dotyczącymi regionu Nakatsukuni oraz przetestowany w celu dopasowania wyposażenia oraz partnera do podróży po tym nieznanym i pełnym tajemnic regionie. Podczas symulacji zostanie Ci przyporządkowany holograficzny przewodnik, któremu możesz zadawać pytania. Celem tego tutorialu jest sprecyzowanie Twoich predyspozycji oraz dopasowanie do odpowiedniego typu partnera. Zacznijmy od rozmowy z Profesor Furui. Znajdujesz się obecnie u podnóża wzgórza, na którym mieszka. Udaj się na górę i porozmawiaj z nią, aby uzyskać kolejne wytyczne. Twoim holoprzewodnikiem będzie Mephistopheles.
Tutorial: Lucifer Mephisto-Pheles-mephisto-pheles-38005095-755-762
Powrót do góry Go down
https://sntpbf.forumpolish.com
Lucifer

Lucifer

Liczba postów : 16
Data dołączenia : 10/01/2019

PisanieTemat: Re: Tutorial: Lucifer   Tutorial: Lucifer EmptyCzw Sty 10, 2019 1:42 am

Kolejna "wielka" przygoda Lucifera rozpoczyna się właśnie teraz! Okazało się że tym razem mam być jakimś eksploratorem a uczyć mnie ma jakiś holoprogram? Starając się ignorować dziwnego towarzysza ruszyłem w kierunku domu profesor Fuuri gdzie powinienem otrzymać wytyczne do dalszych działań w tym szkoleniu. Mam nadzieje że nie będzie to za trudne bo nie lubie jak jest trudno tylko jak jest łatwo.

Ostatnio zmieniony przez Lucifer dnia Czw Sty 10, 2019 1:53 am, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry Go down
Xerxes
Admin
Xerxes

PisanieTemat: Re: Tutorial: Lucifer   Tutorial: Lucifer EmptyCzw Sty 10, 2019 1:47 am

Holoprzewodnik również nie okazywał zainteresowania Twoją osobą. Raczej dziarsko kroczył tuż za Tobą, towarzysząc Twojej wspinaczce na górę. Po niedługiej, acz męczącej wędrówce w końcu dotarłeś na sam szczyt, gdzie przez okno mogłeś ujrzeć, jak mroczna atmosfera panowała w całym pomieszczeniu. Jedynym źródłem światła były świece, rozstawione to tu, to tam. Natomiast ważnym elementem tego widoku była młoda profesor Furui, która siedziała w rogu pokoju i czytała książkę. Przez cały czas niepokoiła Cię tajemnicza mgła, która otaczała całe wzgórze, ale i wydawała się delikatnie przybierać na gęstości.
Powrót do góry Go down
Lucifer

Lucifer

PisanieTemat: Re: Tutorial: Lucifer   Tutorial: Lucifer EmptyCzw Sty 10, 2019 10:23 pm

Ciesze się że holoprzewodnik towarzyszący mi odwzajemnia moją niechęć do niego i nie zwraca na mnie uwagi. Nasza relacja jest słodka! Po wejściu do domu głównej pani profesor zauważyłem samą panią profesor siedzącą nad ksiażkami. Postanowiłem być zabawny i zrobić jej prank. Powoli zakradłem się do pochylonej nad książką postaci i głośno krzyknąłem "Buuu" Mam nadzieje że pani profesor nie umrze z strachu.
Powrót do góry Go down
Xerxes
Admin
Xerxes

PisanieTemat: Re: Tutorial: Lucifer   Tutorial: Lucifer EmptyNie Sty 13, 2019 10:06 pm

Ku Twojemu zdziwieniu Profesor wstała i wyciągnęła lufę broni wprost na Twoje czoło. Gdy ujrzała kim jesteś od razu cofnęła broń i spojrzała na Ciebie pobłażliwie.
-Taki stary, a taki głupi... Pan to zapewne Lucifer?-spytała i podeszła do biurka, gdzie już czekał na Ciebie formularz wstępny do PPER.-Proszę wypełnić ten formularz, a ja przedstawię Panu trzy Pokemony, które pomogą Panu w eksploracji-to powiedziawszy podała Ci kartę. Napisane na niej było: "Zaznaczyć najbliższą prawdzie odpowiedź"
Cytat :

1. Wyobraź sobie, że dostajesz wymarzony prezent. Która z tych reakcji jest najbliższa Twojej:
(dziękuję grzecznie i po cichutku otwieram; trzęsę pudełkiem by zobaczyć co jest w środku; odmawiam prezentu; PREZEEEEEEEEENT)
2. Idziesz ulicą, gdy nagle widzisz nastolatka znęcającego się nad psem. Co robisz?
(pomagasz psu; pomagasz nastolatkowi; zachowujesz bierność; szukasz pomocy; idziesz dalej)
3. Wyobraź sobie, że w ramach wygranej w loterii możesz wybrać jedną z poniższych nagród. Która najbardziej do Ciebie przemawia?
(1000$, najrzadszy owoc na świecie, ekskluzywne urządzenie wielofunkcyjne z odległego regionu, bilet na rejs dookoła świata dla całej rodziny, puchar z napisem „zwycięzca”)
4. Wyobraź sobie, że jesteś Pokemonem, który dopiero co wykluł się z jajka. Która z tych czynności opisuje pierwszą, jaką byś wykonał zaraz po narodzinach:
(spróbowałbym różnych umiejętności, by zobaczyć na co mnie stać; zacząłbym walkę z kolegą z jajka obok; uciekłbym zwiedzać świat; siedziałbym i patrzył się na inne pokemony; poszedłbym spać)
5. Jak postrzegasz siebie jako eksploratora a zarazem osobę reprezentującą organizację rozwojową? Jakimi ideałami byś się kierował i jakie priorytety stawiał w nadchodzących zadaniach? [#otwarte]
6. W które z tych miejsc chciałbyś najbardziej pojechać? [#partner]
(Ukryta Laguna; Gorące Źródła Górskie; Kraina Wodospadów; Tajemnicze Jezioro; Ukryte Miasto; Kryształowy Tunel)
Powrót do góry Go down
Lucifer

Lucifer

PisanieTemat: Re: Tutorial: Lucifer   Tutorial: Lucifer EmptyPon Sty 14, 2019 1:13 am

Profesorka obraziła mnie słownie po czym podała mi jakiś quiz do wykonania. Bez zbędnego gadania przeszedłem do wykonywania tego niezbyt skomplikowanego zadania.
1. PREEEEEEEEEEEEEEEEEEZENT
2. Pomagasz psu
3. 1000$
4. Spróbowałbym różnych umiejętności
5.  Najważniejszą rzeczą w trakcie moich misji eksploracyjnych jest moja własna korzyść
6. Kraina Wodospadów

Po odpowiedzeniu na wszystkie pytania oddałem formularz pani profesor. Mam nadzieję że dostanę poteżne startowe pokemony z którymi podbiję cały świat.
Powrót do góry Go down
Xerxes
Admin
Xerxes

PisanieTemat: Re: Tutorial: Lucifer   Tutorial: Lucifer EmptyPon Sty 14, 2019 1:32 am

Profesor Furui z delikatną niechęcią podała Ci trzy Pokeballe z Pokemonami natury Impertynenckiej (Sassy). Jeden z nich stanie się od dzisiaj Twoim partnerem.
Tutorial: Lucifer ZubatTutorial: Lucifer GeodudeTutorial: Lucifer Bellsprout

Ostatnio zmieniony przez Xerxes dnia Pon Sty 28, 2019 7:47 am, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry Go down
Lucifer

Lucifer

PisanieTemat: Re: Tutorial: Lucifer   Tutorial: Lucifer EmptyPon Sty 14, 2019 1:42 am

Otrzymałem do wyboru trzy startowe pokemony. Wybór nie był zbyt trudny bo dwa z nich to pokemony których nigdy w życiu bym nie wybrał choćby mi za to dopłacili

- Wybieram tego Geodude!- Powiedziałem do starszej pani oddając jej bale z Bellsproutem i Zubatem. Kamienny Geodude będzie dobrym wyobrem, jest twardy bo jest z kamienia a jego ostatnia ewolucja może służyć jako kula burząca i walec. - Okej, to co mam teraz robić? Gdzie mam iść?
Powrót do góry Go down
Xerxes
Admin
Xerxes

PisanieTemat: Re: Tutorial: Lucifer   Tutorial: Lucifer EmptyPon Sty 14, 2019 1:55 am

Profesor Furui podała Ci Pokemona. Wskazała również delikatnym skinieniem dłoni.-Idź w dół wzgórza, aż odnajdziesz Stary Bunkier. Musisz odnaleźć w nim Pakiet Eksploratora.-dodała Profesor i odesłała Cię z Twoim holoprzewodnikiem za drzwi. Chyba nadepnąłeś jej na odcisk.

Ostatnio zmieniony przez JCMT dnia Sro Sty 16, 2019 12:35 am, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry Go down
Lucifer

Lucifer

PisanieTemat: Re: Tutorial: Lucifer   Tutorial: Lucifer EmptyPon Sty 14, 2019 2:17 am

Profesorka chyba niespecjalnie mnie lubi. Nie spodobała się jej moja metoda podrywu kobiet i teraz mnie nienawidzi. Cóż, takie jest życie! Na świecie są inne kobiety które czekają na podrywanie przez paniczny strach i zawał serca. Postanowiłem odezwać się do mojego holoprzewodnika, żeby nie było że jestem jakimś chamem i prostakiem.
- Ej, holoprzewodniku! Skoro już razem idziemy w to samo miejsce, to może zamienimy kilka słów. Co mam robić w bunkrze? Co może mnie spotkać? - Spytałem holoprzewodnika ruszając w dół wzgórza w poszukiwaniu Starego jak świat Bunkra
Powrót do góry Go down
Sponsored content

PisanieTemat: Re: Tutorial: Lucifer   Tutorial: Lucifer Empty

Powrót do góry Go down

Tutorial: Lucifer
Powrót do góry 
Strona 1 z 4Idź do strony : 1, 2, 3, 4  Next
 Similar topics
-
» Tutorial: Venom
» Tutorial: Wabik