|
| Tutorial: Wabik | |
| | |
Autor | Wiadomość |
---|
Xerxes Admin
Liczba postów : 145 Data dołączenia : 02/04/2018 Wiek : 25 Skąd : Bydgoszcz
| | | | Wabik
Liczba postów : 25 Data dołączenia : 03/09/2018
| Temat: Re: Tutorial: Wabik Pon Wrz 03, 2018 11:21 pm | |
| Alexander rozejrzał się ze spokojem po okolicy, a następnie zabrał głęboki wdech świeżego powietrza. Czuł, że właśnie w tym momencie zaczyna się nowy rozdział w jego księdze, kolejna przygoda, która dostarczy wiele niesamowitych wspomnień i opowieści. Przed chłopakiem znajdował się mężczyzna, który wyglądał na zmęczonego i wycieńczonego. Jego ciało wyglądało jakby przeszło wiele operacji lub starć, a każda blizna była pamiątką po takim wydarzeniu. Black skinął głową w kierunku Fausta. - Moja godność to Black Alexander. Czy mógłbyś mi coś opowiedzieć na temat tego regionu? - spojrzał w oczy holoprzewodnika, a następnie powoli ruszył w kierunku góry, gdzie miał znajdować się jego kolejny cel. - Wiesz może co mnie może tu czekać? - skoro miał okazję wyciągnąć intrygujące go informację, to nie miał zamiaru stracić takiej okazji. | |
| | | Xerxes Admin
| Temat: Re: Tutorial: Wabik Czw Wrz 06, 2018 12:05 am | |
| Faust tylko spojrzał na Ciebie pustym wzrokiem i odrzekł-Wszystko, zależy co napotkasz-po czym patrzył w medalik ze zdjęciem jego ukochanej. Tym czasem mgła dookoła rozprzestrzeniała się coraz szybciej, a wzgórze stawało się mniej widoczne z każdą sekundą. -Trzeba ruszać.-rzucił Faust i holograficznie poruszając się w stronę szczytu wzgórza, delikatnym gestem ręki pokazał Ci, abyś poszedł za nim. Cały ten tutorial jest strasznie dziwny i niebywale realistyczny. Przed Tobą czekał bardzo ważny stos wyborów, które miały Cię doprowadzić do otrzymania swojego partnera i zapoznania się z klimatem organizacji, do której Cię wcielono. | |
| | | Wabik
| Temat: Re: Tutorial: Wabik Czw Wrz 06, 2018 8:33 pm | |
| Spojrzenie Fausta nie należało do najprzyjemniejszych doświadczeń. Było przepełnione smutkiem i czymś w rodzaju cierpienia. Alexowi zrobiło się przykro, jednak po chwili zdał sobie sprawę, że to tylko hologram, którego zadaniem jest przygotować trenera do nadchodzącej przygody. - Więc ruszajmy w kierunku celu. - zgodził się z przewodnikiem. Wabik czujnie rozglądał się po otoczeniu, ponieważ mgła stawała się coraz gęstsza. Z każda minutą widoczność była coraz bardziej ograniczona, przez co chłopak musiał się bardziej skupiać, by nic go nie zaskoczyło.
Ostatnio zmieniony przez Wabik dnia Pią Wrz 07, 2018 10:35 pm, w całości zmieniany 1 raz | |
| | | Xerxes Admin
| Temat: Re: Tutorial: Wabik Pią Wrz 07, 2018 9:39 pm | |
| Chwila moment, kilka skoków i podbiegów i w końcu wspólnie trafiliście na szczyt wielkiego wzgórza. Znajdował się na nim domek wielkości małej chaty leśnej. Wewnątrz paliło się ostre białe światło z lampy stojącej w środku. Przy małym biureczku w kącie siedziała profesor Furui. Jej dom od środka wyglądał jak pobojowisko, porozrzucane papiery, teczki, poprzestawiane kartony i książki pozrzucane z regałów i porozmieszczane na różnych szafkach, stołach i innych miejscach. Faust zaprosił Cię skinieniem ręki do środka. Mgła tymczasem oplotła wzgórze tak, że nic poza nim nie było widać. Miałeś wrażenie, że otoczenie zmienia się w zależności od tego, gdzie pójdziesz. | |
| | | Wabik
| Temat: Re: Tutorial: Wabik Pią Wrz 07, 2018 11:08 pm | |
| Droga na miejsce nie byłą męcząca, lecz nużąca i mozolna. Widok domku sprawił, że na twarzy Wabika pojawił się szeroki uśmiech. Cel był już tak blisko. Po przekroczeniu progu mieszkania Alexander został zbity z tropu. Wszystko wyglądało jakby chwilę wcześniej odbył się tam pojedynek lub napad w czasie którego złodziej usilnie próbował coś odnaleźć. Chociaż zawsze istniała opcja, że profesor Furui żyje w takim chaosie, ponieważ to pozwala jej mieć szybki dostęp do materiałów naukowych. - Dobry wieczór. Jestem Alex. - przestawił się, a następnie czekał na dalsze instrukcje. Chciał już działać i poznać kolejne wytyczne | |
| | | Xerxes Admin
| Temat: Re: Tutorial: Wabik Sro Wrz 19, 2018 3:58 pm | |
| Profesorka ukłoniła się delikatnie i wzięła do ręki teczkę z półki.-Witam, nazywam się Furui i jestem Profesorem badawczym w tym rejonie. Jako rozpoczęcie Twojego zadania musisz odpowiedzieć na parę pytań, abyśmy mogli dopasować do Ciebie odpowiedniego partnera.-powiedziała kobieta i usiadła przy biurku, wskazując ręką na krzesło naprzeciwko. -Może zacznijmy od razu. Widzę, że nie możesz się doczekać. Powiedz mi, gdybyś mógł wybrać 3 typy Pokemonów, które to by były?-spytała profesor Furui. Widać, że pytanie było skonstruowane pośrednio, więc możliwe, że odpowiedź ma odzwierciedlać charakter Twojego kompana. Warto mieć to na uwadze przed udzieleniem odpowiedzi. | |
| | | Wabik
| Temat: Re: Tutorial: Wabik Pią Wrz 21, 2018 12:38 am | |
| - Nie ma problemu. Wydaje mi się, że jestem w stanie odpowiedzieć na kilka pytań. - odparł z uśmiechem, a następnie zrobił kilka kroków w kierunku biurka i zajął wyznaczone przez profesor miejsce. - Tak, to prawda. Nie mogę się doczekać. Od dawna planowałem wyruszyć w podróż, która dostarczy mi sporą ilość przygód. - po tych słowach klasnął w dłonie. Chwilę później już zastanawiał się nad odpowiedzią, by w końcu udzielić pożądanej odpowiedzi. - Trzy typy... Wybieram wodę, lód oraz typ psychiczny. | |
| | | Xerxes Admin
| Temat: Re: Tutorial: Wabik Sob Wrz 22, 2018 1:10 am | |
| Po zanotowaniu kilku fraz na swojej malutkiej karteczce, prof. Furui kontynuowała, pytając: -Masz do wyboru kupić 3 kredensy i dostać w gratisie 2 patelnie, kupić 3 kredensy i dostać w gratisie 1 patelnię lub kupić 2 kredensy i dostać w gratisie 2 patelnie. Która opcja przemawia do Ciebie najbardziej?- spytała z tak poważną miną, że komicznie brzmiące pytanie sprawiło wrażenie, jakby od niego zależało Twoje życie. | |
| | | Wabik
| Temat: Re: Tutorial: Wabik Nie Wrz 23, 2018 11:52 pm | |
| Wabik dyskretnie obserwował ruchy profesor Furui i czekał na kolejne pytania. Nie mógł się doczekać, aż test się skończy i pozna swojego towarzysza przygody. Nagle usłyszał kolejne pytanie, które wydawało się absurdalne, chociaż najwidoczniej wszystko ma jakiś sens. - Najkorzystniejsza opcja moim zdaniem, to zakup dwóch kredensów i możliwość otrzymania w gratisie dwóch patelni. | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Tutorial: Wabik | |
| |
| | | | Tutorial: Wabik | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |